login   |    register
Dragon Models [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Sd.Kfz.251/21/Ausf.D Drilling
Sd.Kfz.251/21/Ausf.D Drilling
  • Boxart

by: Mannic [ MANUELKE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Zoals ik tot nu toe gewend ben van Dragon heeft de doos een prachtige boxart. Bij opening van de de doos krijg je, net als bij het openen van vele Dragon dozen, veel respect voor de inpakkers van deze dozen, want ze zitten tot de nok toe gevuld! Een snelle optelsom levert 16 gietramen in het bekende Dragon grijs, 1 gietraam met clear parts, 3 fretjes PE, wat kleine metalen onderdelen waaronder aluminium loop uiteinden en 3 decal sheets op. Verder zitten in de doos een 4 tal figuren extra buiten de 2 figuren die standaard in de doos zitten.
De gietkwaliteit die Dragon levert is echt fenomenaal; heel veel detail en vooral in het interieur. Dit laatste vind ik zelf wel belangrijk aangezien dit voertuig van boven open is en je dan veel van deze details kunt laten zien.

De handleiding vind ik persoonlijk niet zo goed, het is soms een aardige puzzel aangezien enkele stappen niet genoemd worden. Zo is stap 10 nergens te vinden en de EZ tracks moeten zo maar uit het blote hoofd gebouwd worden aangezien de assemblage van deze nergens in de handleiding te vinden is. Nu kun je deze tracks wel bouwen van de illustratie op de zijkant van de doos maar je weet niet hoeveel schakels aan iedere zijde moeten komen. Dit is dus een erg groot minpunt.

Verder is op de gehele doos niks aan te merken. Er zitten volop extra’s in en door de grote mate van detail in het gietwerk en de PE onderdelen is een update set vrijwel overbodig. Toch zijn er nog een aantal update sets voor dit model te krijgen bij de welbekende fabrikanten.
Als leuke extra geeft Dragon ook een paar schoenen in de maat 1:35 en een aantal uniformen mee in de doos, en dit is vooral een welkom cadeautje voor diorama bouwers.

Click here for additional images for this review.

SUMMARY
Highs: Het mooie gietwerk vrijwel zonder flash en gietrandjes. De vele extra’s in de doos zoals de fretjes PE, de metalen onderdeeltjes en de extra figuren. Ook de uniformen zijn leuke extra’s wat je in een dio of ondergrondje zou kunnen gebruiken.
Lows: Dat is eigenlijk alleen de handleiding. Hier had Dragon toch meer aandacht aan mogen besteden.
Verdict: Zoals gezegd op de handleiding na een mooie doos met vele extra’s. Echt een aanrader voor toch een zeer schappelijke prijs.
Percentage Rating
80%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 6217
  Suggested Retail: 39
  Related Link: 
  PUBLISHED: May 28, 2007
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 85.83%
  MAKER/PUBLISHER: 86.16%

About Mannic (Manuelke)
FROM: LIMBURG, NETHERLANDS

I have bin, modeling for years, first only cars, but now i only model AFV and some naval subjects. The only interest i have is world war 2 both allies and axis. I see every project as a learning experience and i try new techniques and get experiences. I also am proud to be a staff member of the kitm...

Copyright ©2021 text by Mannic [ MANUELKE ]. All rights reserved.Comments

39 euro vind ik toch wel zeer veel geld hoor...
MAY 29, 2007 - 12:31 PM
Mmm... 39 is een fors bedrag natuurlijk, maar gezien het feit dat er 3 PE frets, diverse losse metalen onderdelen (incl. 3 alu muzzle breaks), 6 figuren en 3 decal sheets inzitten vind ik de prijs niet meer dan fair. Die overzichtsfoto toont toch een 'vloerkleed' aan onderdelen Als je dit er los bij zou moeten kopen had je goed het dubbele kwijt kunnen zijn.
MAY 29, 2007 - 01:24 PM
Ben ik opzich helemaal met je eens. En ik heb dit ook niet betaald voor deze kit. Echter is dit de advies prijs, die veel handelaren vragen voor de kit en daar ben ik van uit gegaan. Maar desalniettemin vind ik de prijs schapelijk, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid onderdelen en extra's in de doos, voor een Tamiya doos betaal je vaker veel meer voor minder.
MAY 29, 2007 - 03:09 PM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • PE
  • Gietramen
  • Uniformen
  • Uniformen
  • Kwaliteid Gietwerk
  • Hull
  • DashBoard