login   |    register

11
In the Spotlight: MVisser

In the Spotlight: MVisser


KMBs. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé situatie buiten het modelbouwgebeuren. Maw wie ben ik.

Ik ben Martin Visser, ben 26 jaar oud. Ik ben Chemisch Analist in de Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ) waar ik nu iets meer dan 1 jaar werk. Vorig jaar ben ik samen gaan wonen met mijn vriendin in Den Haag. En in september jaar dit ben ik getrouwd. (Met als trouwauto een willys jeep)KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Toen ik 15 was bouwde ik al revell vliegtuigjes vaak 1/72. Zo had ik de B52 van revell aan het plafon hangen. Tevens had ik een lading Spitfires, Mustangs en Messerschmitts. Pas daarna is mijn interesse in AFV ontstaan. Te beginnen met wat 1/72 tanks en figuurtjes in kleine diorama’s, en vervolgens had ik mijn eerste Tamiya M4A3 Sherman te pakken.

Ik had nog niet veel ervaring, maar ik al wel het bezit van een airbrush (een Revell profi plus) en ontdekte dat dit erg handig was voor de 1/35 schaal. Tijdens mijn studie was de hobby een beetje stil komen te liggen, maar via missing-lynx (waar ik nog wel eens op keek) kwam ik in aanraking met de nieuwe Dragon kits, waaronder de M2A1 half track. En ik was weer verkocht, mede door de mooie box-art en CAD tekeningen achterop. Grappig genoeg was dit niet de eerste kit die ik kocht.

Toen ik heb bouwen weer oppakte kwam ik bij Lancier in Gouda terecht en mijn modelbouw inspiratie schoot omhoog. Geweldige diorama’s en schitterende nieuwe kits. Ik had al een soort van zwak voor Shermans en ging er toen met een M10 naar huis. Op dat moment kwam ik ook in aanraking met de verschillende fora. Eerst Armorama, vervolgens Kitmaker, Brouwers en Twenot.

KMB. Heb je een vast onderwerp gekozen in de modelbouw en waarom.

Ik denk niet dat hier een verrassend antwoord komt te staan: Een “vast” terugkomend onderwerp van mij zijn…. Shermans. Met name ETO varianten. Waarom? Ik heb geen idee eigenlijk , ik denk dat het iets te maken heeft met de veelzijdigheid en de vorm van deze tank. Tevens vind ik de kits erg makkelijk bouwen.

KMB. Waar haal je jou inspiratie vandaan of hoe een werk ontstaat in gedachten.

Ik raak enorm geïnspireerd door andere mooi gebouwde modellen. Waar ik vroeger alleen missing-lynx gallery kende is er nu een enorme hoeveelheid aan online fora en bouwverslagen uit alle uithoeken van de wereld. Vaak kom ik modellen tegen en denk bij mij zelf “Wow, dat wil ik ook kunnen” of zo iets wil ik ook in mijn vitrine kast.

About the Author

About Martin Visser (MVisser)
FROM: UTRECHT, NETHERLANDS

Starting to make 1/35 armor models at the age of 17. Before that I've been building some 1/72 armor and airplanes. My current interest are WWII US armor and some german tanks


Comments

Thnx Jurrie, het was leuk om in te vullen Groet martin
SEP 08, 2011 - 06:27 AM
Leuk Martin, Ik heb je weer wat beter leren kennen! Groet, HIlbert
SEP 08, 2011 - 06:54 AM
Ola Martin Erg leuk interview. En erg leuk om meer te lezen over de Man Martin Visser.
SEP 08, 2011 - 08:48 AM
Yup, altijd leuk iets meer van de mens achter de bouwer te leren kennen. Bedankt, Martin!
SEP 08, 2011 - 09:14 AM
Hey Martin, Leuk stukje en mooi om al je modellen zo weer eens de revue te zien passeren. Groeten, Marnix
SEP 09, 2011 - 09:05 AM
Zeer leuk om lezen :-)
SEP 11, 2011 - 12:04 AM